Documente inedite, scoase de la secret

http://tvr.ro/articol.php?id=30008&c=131

In reportajul meu sunt imagini inedite, de arhiva, la a 20-a aniversare a Securitatii. Ma gandeam ca printre oamenii astia de la Fosta Securitate, poate, recunoasteti pe cineva…Ce ziceti? 

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului din România (IICCR) publică pe site-ul www.crimelecomunismului.ro un prim lot de 69 de documente declasificate din perioada comunistă, privind înfiinţarea unor instituţii sau acordarea de drepturi unor categorii sociale sau profesionale.
Ne sunt dezvăluite informaţii inedite legate de acordarea de drepturi jucătorilor şi antrenorilor de fotbal din diviziile A şi B, precum şi personalului clerical şi diplomatic, din perioada comunistă.Aflăm, de exemplu, că fotbaliştii care obţineau victorii în competiţii de nivel european sau mondial, primeau până la 10 mii de lei.Documentele au fost ţinute în regim de strict secret până astăzi, când Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului le-a desecretizat şi le-a pus la dispoziţia tuturor celor interesaţi. Sunt dezvăluite astfel informaţii ascunse până acum despre instituţiile statului comunist.
Anunțuri
Published in: on Februarie 12, 2008 at 2:40 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://cameliacsiki.wordpress.com/2008/02/12/documente-inedite-scoase-de-la-secret/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: