Salvaţi Bucureştiul!

Azi şi-a anunţat apariţia Asociaţia „Salvaţi Bucureştiul”, constituită din 16 ONG şi „studenţii mei” de la „Case care plâng”. Au cerut sprijinul presei, ca să poată schimba Legea patrimoniului. În mare…au mai spus aceleaşi lucruri, că aşteaptă implicare -fotografii şi informaţii de la bucureşteni …

Conferinţa m-a dezamăgit puţin…Cei trei reprezentanţi prezenţi la conferinţă ( un profesor de matematică, un arhitect şi un urbanist ) nu păreau să aibă soluţii, deşi printre cei din asociaţie sunt mulţi arhitecţi. Colegii lor sunt cei care îşi pun semnătura pe proiectele noi, care distrug multe din clădire vechi valoroase…

Noi, juraliştii din sală, le-am cerut să ne explice mai concret ce pot face pentru toate problemele Capitalei…Abia s-au „născut”…Le dăm o şansă.  

Poate e doar un început stângaci, care duce însă la un drum şi o soluţie certă pentru Capitală. Asociaţia a venit cu un raport. E drept, cele mai multe date le-am prezentat şi noi şi alţi colegi, de-a lungul anilor. Acum însă erau sintetizate mai multe împreună, chiar dacă unele nu erau reactualizate din 2004.

În zilele următoare vom mai face ştiri din acest raport. În jurnalul nostru de azi, de la 19.00, au intrat două dintre ele…

Daţi click să vedeţi ştirile….

Capitala este un dezastru urbanistic, este concluzia Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, care reuneşte 16 ONG-uri.Arhitecţi, profesori şi reprezentanţi ai societăţii civile atrag atenţia că traficul, transportul în comun, densitatea exagerată, autorizaţiile de construcţii acordate haotic, afectează grav Capitala.Demolările abuzive şi monumentele istorice lăsate în paragină, distrug nu doar imaginea Capitalei, ci şi valoarea ei istorică.

http://www.tvr.ro/articol.php?id=32514&c=725

şi cea de-a doua a colegei mele Albertina Ionescu

http://www.tvr.ro/articol.php?id=32512&c=63

Aer irespirabil în Bucureşti

Bucureştiul a devenit un oraş cu o atmosfera irespirabilă. Chiar dacă este vorba de străzi, parcuri sau alte locuri retrase, oamenii cu greu se mai pot bucura de o gură de aer curat.Intervenţia asupra a ceea ce a mai rămas din natură, construcţiile care se ridică într-uin ritm alert şi suprapopularea transformă metropola într-un loc periculos pentru sănătatea locuitorilor.Sunt pe scurt concluziile unui studiu al Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul.

Reclame
Published in: on martie 12, 2008 at 9:33 pm  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://cameliacsiki.wordpress.com/2008/03/12/salvati-bucurestiul/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLasă un comentariu

  1. De ce nu mai credem ca presa este corecta? Poate pentru ca de cate ori apelam la ea pentru informare invariabil, le stie pe toate, are raspuns pentru toate iar informatiile noastre nu prezinta interes pentru ca „nu se vand”.Abuzurile constatate de noi trebuie sa aiba valoare mediatica de parca trebuie sa participam la un spectacol. Aberant presa clasifica abuzurile si se implica pe baza unor reguli care strict trebuie sa le aduca profit.Si atunci pentru ca avem alte reguli credem ca lupta dreapta contra abuzurilor este numai a noastra, ca trebuie toate O.N.G.-urile sa se uneasca pentru a scoate un ziar propriu in care sa dam stirile exacte pe specificul unor traditii si obiceiuri ale unei tari civilizate.Fara nici un pic de stima asta este concluzia.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: