16 premii pentru Televiziunea Română la Gala APTR

TVR a obţinut 16 distincţii în cadrul celei de-a XVIII-a ediţii a Galei Asociaţiei Profesioniştilor de Televiziune din România (APTR), desfăşurată luni, 26 mai 2008, la Teatrul Naţional din Bucureşti.

Radu Dănilă, de la Departamentul Producţie Editorială, a obţinut Marele Premiu pentru producţia Dali necunoscut”, realizată pentru TVR Cultural. Documentarul a primit, de asemenea, Premiul pentru montaj, distincţie acordată editorului Ionuţ Andrei.

TVR Cultural a mai câştigat Premiul Memoria Televiziunii, acordat lui Doru Ionescu pentru seria de emisiuni „Remix”, Premiul pentru emisiune de cultură, acordat lui Laurenţiu Damian şi Lilianei Chiţescu pentru „Clasa de film”, Premiul pentru documentar de cultură, acordat lui Radu Găină pentru producţia „Constantin Noica”, Premiul pentru portret, acordat ex-aequo producţiilor „Ana Blandiana şi miracolul tăcerii”, autor Adrian Bănuţă, şi „Maia”, producţie realizată de Mariana Bădan pentru TVR Internaţional.    

 

          TVR 1 a fost distins la secţiunile talk-show pentru „Fără frontiere”, realizator Luca Niculescu, emisiune de investigaţie socială pentru „Statul român, pierdut rezervă strategică de apă. Mă declar nul”, autor Răzvan Petrişor şi emisiune sportivă pentru „Parfum de glorie”, autor Dumitru Graur. De asemenea, TVR 1 a obţinut Premiul Opera Prima, acordat Cameliei Csiki pentru „Inima Reginei” şi Premiul pentru divertisment  pentru emisiunea „O dată-n viaţă”, realizată de Titus Munteanu şi Elise Stan şi prezentată de Iuliana Tudor.

 

Dumitru Bădiţa a fost recompensat, pentru Departe de Papadima, difuzat de TVR 2, cu Premiul pentru reportaj, iar Ion Cristodulo a fost distins pentru imaginea documentarului Apusul aurarilor, difuzat de TVR Internaţional.

TVR Cluj şi-a adăugat în palmares două premii pentru „Întâlnire cu Doina Cornea”, autori Ioan Muşlea şi Dan Curean, la categoria interviu, şi Premiul Condiţia umană pentru „Destin”, realizat de Cristina Berceanu.

 

Juriul a fost alcătuit din acad. Nicolae Breban, prof. univ. dr. Manuela Cernat, preşedinte al juriului, Lucia Hossu Longin, conf. univ. dr. Sorin Ilieşiu, Dan Necşulea, regizor, preşedinte al APTR, Dan Piţa, Ilinca Tomoroveanu, actriţă, director artistic al Teatrului Naţional.  

 

Gala Premiilor APTR va fi difuzată  la  TVR 1, miercuri 4 iunie 2008, de la ora 20.15.

 

 

Anunțuri
Published in: on Mai 27, 2008 at 4:43 pm  Comments (3)  

The URI to TrackBack this entry is: https://cameliacsiki.wordpress.com/2008/05/27/16-premii-pentru-televiziunea-romana-la-gala-aptr/trackback/

RSS feed for comments on this post.

3 comentariiLasă un comentariu

  1. Bravo, Camelia! Felicitari pentru premiu!

  2. Mulţumesc, Simona, draga! 🙂

  3. bravo cami si catalin, meritati acest premiu! sunt mandra de voi:) va pup


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: