Ziua a doua – Imagini exclusive

Petrecere mare la Palatul Elisabeta şi la Peleş miercuri, în cea de a doua zi a aniversării nunţii de diamant a regelui Mihai şi a reginei Ana.

În cursul serii, invitaţii caselor regale din Europa au fost aşteptaţi la Palatul Elisabeta de gărzile de onoare. Petrecerea a fost precedată de vizita capetelor încoronate la Peleş. Invitaţii au fost uimiţi de măreţia şi bogăţia domeniului Peleş.

Ei au vizitat castelele Regelui Mihai şi au luat prânzul în palatul construit de Carol I. Vă prezentam imagini în exclusivitate, într-un reportaj de Camelia Csiki.

http://www.tvr.ro/articol.php?id=39677&c=131

Lipsesc imaginile de la Palatul Elisabeta, care au fost difuzate pe off-ul prezentatorului, dar nu au mai fost postate pe site. Le reputeti revedea la jurnalele de mâine dimineaţă. Regret că imaginile au fost trimise pe releu din Ploieşti, ca să ajungă la timp în redacţia din Bucureşti şi , unele dintre cadre şi interviuri şi-au pierdut din calitate, ca de exemplu interviurile cu Regele Bulgariei sau Principele Belgiei. Tot dimineaţă, va reintra varianta curată.

Pe aceeaşi temă materialele din zilele trecute, dar nepostate pe blog până acum.

Nuntă mare la palat!

Aniversarea nunţii de diamant a Regelui Mihai I şi a Reginei Ana continuă miercuri  la Castelul Peleş, unde familia regală a luat  prânzul cu invitaţii speciali.Este vorba despre regi, prinţi, prinţese, duci şi ducese din întreaga Europa.

Marţi seară, zeci de oameni au participat la Ateneul Român pentru a sărbători evenimentul. Momente emotionante au fost şi înainte de concertul oferit de Filarmonica George Enescu, când regina Ana a primit un buchet de flori de mazare, identic cu acela pe care l-a purtat în 10 iunie 1948 când s-a căsătorit în Grecia.

Regele Constantin al elenilor şi Regina Sofia a Spaniei le-au fost paji la nuntă acum 60 de ani, iar ieri au fost alături de sărbătoriţi la Ateneu.

http://www.tvr.ro/articol.php?id=39619&c=131

Povestea de dragoste dintre Regele Mihai şi Regina Ana

Regele şi Regina s-au cunoscut pentru prima oară la Londra în 1947, cu ocazia căsătoriei Principesei Elisabeta II a Marii Britanii cu Principele Philip, Duce de Edinburgh. Regele Mihai îi va cere mâna Principesei Ana de Bourbon-Parma la numai o săptămână de la prima lor întâlnire.Regele Mihai şi Regina Ana s-au căsătorit pe 10 iunie 1948.

Papa Pius al XII-lea nu a vrut să recunoască mariajul. Regina Ana era de religie romano-catolică, iar Regele Mihai ortodox, după tradiţia începută de Regele Carol I. Regina Ana, pe atunci principesa de Bourbon-Parma, a fost excomunicată.

Puţine dintre rudele ei au participat la nuntă. Mama Regelui Mihai, Regina Elena a României, a fost însă şi atunci alături de fiul ei.

http://www.tvr.ro/articol.php?id=39602&c=131

Anunțuri
Published in: on Iunie 11, 2008 at 8:13 pm  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://cameliacsiki.wordpress.com/2008/06/11/ziua-a-doua-imagini-exclusive/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLasă un comentariu

  1. Bună ziua!

    Ştiu că nu are nicio legătură cu subiectul postului, dar vreau să vă semnalez nedreptăţile care se petrec zilele acestea împotriva unor tineri basarabeni, ameninţaţi cu închisoarea pentru delictul numit „românism”!

    Poveştile a doi dintre tinerii acuzaţi aici: http://tudorcojocari.wordpress.com/2008/06/10/revoltator-tineri-acuzati-de-romanism-risca-ani-de-inchisoare/

    şi mai multe informaţii aici http://www.unimedia.md/index.php?mod=home&hmod=news

    Este strigător la cer!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: