Termenul de înscriere la Bursele Europene JTI a fost prelungit

 

Fundaţia Freedom House a anunţat extinderea termenului de înscriere pentru programul Bursele Europene JTI, ediţia a II-a.  

Data limită de depunere a dosarelor de înscriere este vineri, 27 iunie 2008, inclusiv.

Bursele Europene JTI le oferă jurnaliştilor oportunitatea de a înţelege cum funcţionează instituţiile europene şi cum este abordată problematica europeană de media occidentală. Programul include un training cu profesionişti ai relaţiilor europene, o călătorie de studii, de o săptămână, la Bruxelles, pe durata căreia vor avea loc întâlniri cu oficialităţi ale instituţiilor Uniunii Europene, şi stagii de pregătire profesională în cadrul unor prestigioase organizaţii de presă europene.

La Bursele Europene JTI se pot înscrie jurnalişti din presa scrisă, radio şi tv specializaţi în domeniile economic, politic şi social, care îndeplinesc următoarele condiţii: vârsta maximă de 35 ani, experienţă profesională de minimum 3 ani, cunoaşterea obligatorie a limbii engleze. Cunoaşterea limbii franceze constituie un avantaj.

Dosarul de înscriere va conţine: Curriculum Vitae, formular de înscriere (disponibil pe site-ul Freedom House), fotografie tip paşaport, portofoliu (două materiale de presă relevante pentru domeniile anunţate), scrisori de recomandare. Toate înscrierile vor avea în titlu menţiunea „pentru Bursele europene JTI”.

Preselecţia candidaţilor se va face pe baza dosarului de înscriere, iar selecţia  pe baza unui interviu.

Pentru depunerea dosarelor şi obţinerea de informaţii suplimentare, puteţi contacta Fundaţia Freedom House, la adresa: B-dul Ferdinand 125, et. 1, ap. 2, sector 2, Bucureşti, la telefon: 021-253.28.38, 0722-205.549, 0740-089.253, fax: 021-253.00.63 sau pe e-mail: freedomhouse@freedomhouse.ro. Persoană de contact: Mihai Poliţeanu, coordonator program – mihai@freedomhouse.ro. 

Bursele Europene JTI au fost lansate în 2007, continuând o tradiţie iniţiată de Freedom House în anii ‘90. Stagiile de pregătire pentru jurnalişti, finanţate iniţial de guvernul SUA, au devenit în anul 2000 „Bursele JTI pentru Jurnalişti”. Obiectivul acestui program a fost creşterea gradului de profesionalism al jurnaliştilor români şi încurajarea vocilor independente din presa românească. „Bursele JTI pentru Jurnalişti” includeau stagii de pregătire practică în organizaţii de presă americane, precum şi o serie de întâlniri cu personalităţi din media şi din lumea politică americană.

La prima ediţie a Burselor Europene JTI, Camelia Csiki, reporter în cadrul Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport, a câştigat o vizită de studii şi un stagiu de pregătire profesională la Bruxelles.

Anunțuri
Published in: on Iunie 19, 2008 at 9:32 am  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://cameliacsiki.wordpress.com/2008/06/19/termenul-de-inscriere-la-bursele-europene-jti-a-fost-prelungit/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: