Potopul din anii ’70

http://www.tvr.ro/articol.php?id=43166&c=131

Cele mari inundatii din istoria ţării noastre rămân cele din anii ’70. România a fost atunci lovită de potop de două ori, în numai cinci ani.Bilanţul a fost sumbru: peste 270 de oameni au murit, dar numărul total al românilor care au avut de suferit de pe urma inundaţiilor a fost de 1,2 milioane.

Apa a acoperit atunci şi zeci de fabrici, uzine şi alte obiective economice şi a afectat sute de mii de locuinţe.

 

Şi pentru cele 40 de persoane care au căutat azi pe blogul meu informaţii despre Cerbul de Aur postez un link despre o ştire difuzată la Jurnalul TVR 1 pe această temă. Sper să le fie de folos.

http://www.tvr.ro/articol.php?id=43229&c=411

Alin Văduva şi Florentina sunt câştigătorii celei de-a doua semifinale pentru selecţia concurenţilor români la Festivalul Cerbul de Aur 2008, organizată de TVR duminică, 27 iulie, în emisiunea Taverna estival, prezentată de Iulian Vrabete, Berti Barbera şi Alina Sorescu.Alin Văduva a cântat „My way” şi „Tu mă poţi schimba”, obţinând 13 puncte prin notele juriului şi televoting, iar Florentina a interpretat piesele „Dor de viaţă” şi „Listen” şi a câştigat astfel 11 puncte. Alin Văduva are 22 de ani şi a obţinut, printre altele, Premiul al II-lea la „Mamaia”, 2006 şi Premiul I la Festivalul „George Grigoriu” 2007.

Florentina Ciuna face parte din trupa Chicanos şi a obţinut în ultimii anii mai multe premii, printre care Premiul al III-lea la Festivalul „Mamaia”, 2006, sau menţiune la Festivalul „George Grigoriu”, 2007. Finaliştii pentru Cerbul de Aur 2008 sunt selectaţi pe baza votului telespectatorilor şi a notelor din partea juriului, format din realizatorul tv Titus Munteanu, interpreta Dida Drăgan, jurnalista Liliana Levinţa, compozitorii Adrian Ordean, Mihai Alexandru şi Andrei Kerestely şi regizorul muzical Alexandra Cepraga.

Pe 3 august, TVR 1 organizează o ultimă semifinală în cadrul emisiunii Taverna estival, iar finala selecţiei pentru Cerbul de Aur 2008 este programată pe 10 august, în urma ei fiind aleşi cei trei concurenţi români care să ne reprezinte pe scena festivalului de la Braşov. În cadrul Festivalului Internaţional Cerbului de Aur 2008, derulat în perioada 3-8 septembrie la Braşov, vor urca 30 de concurenţi, 27 din străinătate şi trei din România.

Reclame
Published in: on iulie 28, 2008 at 12:59 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://cameliacsiki.wordpress.com/2008/07/28/potopul-din-anii-70/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: