„Întoarcerea Regelui”

Mâine seară, adică miercuri, 17 septembrie 2008, la ora 21.15, vă propun să vă uitaţi la TVR1.

Va fi difuzat „Întoarcerea Regelui” , un filmuleţ documentar despre Regele Mihai, Castelele Peleş şi Pelişor, unde s-a născut şi a copilărit. Se va regăsi şi Nunta de Diamant a Regilor Mihai şi Ana, care a avut loc în această vară.

La acest film am lucrat în momentele de absenţă de la ştiri şi de pe blog 🙂

Este o îmbinare între reportaj de ştiri şi documentar, nu respectă nicio regulă clasică. Ideea porneşte de la redobândirea Castelelor Peleş si Pelişor, exact la 60 de ani de când Regele a fost obligat să abdice, prezentându-ne totodată şi derularea Nunţii de Diamant, dar evenimentele sunt privite în actualul context socio-politic. Să fie această întoarcere a Regelui un semn că românii şi-au rezolvat „problemele” legate de Regele Mihai ? Statul faţă de ceea ce înseamnă Monarhia ? Retrocedarea Peleşului e semn că problema proprietăţii în România este pe care de a fi rezolvată?

Câţiva istorici ne vor răspunde la aceste întrebări. Atât ei cât şi alte persoane povestesc în „Întoarcerea Regelui” ce cred că semnifică acest eveniment şi ce a adus el României.

Documentarul surprinde, per ansamblu, cele mai importante momente ale istoriei Romaniei, relaţionate cu Regele Mihai şi Familia Regală.
Avem şi puţin „amor” 🙂 , povestea de dragoste dintre Regina Ana şi Regele Mihai,  depanată  în film de două dintre fiicele regilor – Alteţele Lor Regale, Principesele Margareta şi Elena.
„Întoarcerea Regelui” conţine, în plus, declaraţii ale Principesei Elena şi  ale soţului Alteţei Sale Regale, E.S. Alexander Phillips Nixon, în premieră pentru o televiziune din România.
În documentar mai regăsiţi interviuri cu Majestatea Sa Regele Mihai, Altetele Lor Regale Principesa Margareta şi Principele Radu, dar şi cu alte capete încoronate din Europa, prezente la Nunta de Diamant.

Anunțuri
Published in: on Septembrie 16, 2008 at 9:56 pm  Comments (4)  

The URI to TrackBack this entry is: https://cameliacsiki.wordpress.com/2008/09/16/intoarcerea-regelui-2/trackback/

RSS feed for comments on this post.

4 comentariiLasă un comentariu

  1. Nunta de diamant a cuplului regal a fost un eveniment regizatde agentul Dudà în scopul lansàrii candidaturii lui la functia de presedinte al României pentru alegerile de la anul (2009). PSD, cel mai puternic partid de pe actuala scenà politicà, nu are un contra-candidat credibil pe care sà-l poatà opune popularului Bàsescu. Stiind cà monarhia este o temà care intereseazà opinia opinia publicà, PSD-ul a infiltrat Familia Regalà încà din 1990 (Jonathan Eyal, consilierul politic al Principesei Margareta, care i-a dat afarà pe sfetnicii care i-au fost leali Regelui în anii Exilului, este fiul unui membru al CC al PCR). Prin „dudizarea” Familiei Regale însusi Regele a ajuns sà fie controlat de càtre SRI-FSB. Nimeni nu a comentat semnificatia unui fapt elocvent: Bàsescu este singurul din presedintii României care nu a fost invitat la Nunta de Diamant a perechii regale.

  2. Interesant, ce spui tu aici. Ar putea fi o teorie. Dar nimeni, nici Basescu, pe care îl deplângi tu ca nu a participat la Nunta de Diamant, nu vrea să comenteze. Aşa că dacă ceea ce spui tu ar putea să fie adevărat, preşedintele le e complice.

  3. Am vizionat povestea cuplului regal si am apreciat demnitatea regelui, nobletea sufletului sau.
    Atitudinea acestui urmas contemporan cu sange albastru m-a impresionat in mod deosebit.
    A fost o delectare sa urmaresc „Intoarcerea Regelui” 🙂

  4. De ce PSD este cel mai puternic partid din Romania?Puterea PSD-ului este data de doamana Birchal nu?In mod cert Iliescu care in 1992 in interzicea Regelui Mihai I intoarcerea in tara s-a convertiti in acest moment in a crede ca in Romania poate functiona monarhia!Deasemena in actualul contex extern Romania nu mai poate reveni la forma de guvernare din perioda interbelica intrucat se doreste o unificare a Europei si probabil fiecare stat v-a fi condus de un guvernator paradicma adopta din SUA!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: