Deposedaţi încă o dată şi tot abuziv

Am citit o ştire aseară pe Hotnews, şi nu am avut timp să reacţionez. 

„Casele nationalizate vandute pe Legea 112 nu mai pot fi retrocedate proprietarilor de drept

de Luminita Parvu HotNews.ro
Comisia juridica a Camerei Deputatilor a hotarat, marti, sa mentina prevederea prin care imobilele care au fost cumparate in baza Legii 112 de catre chiriasi nu mai pot fi retrocedate proprietarilor de drept. Mai mult, deputatii juristi, cu exceptia democrat-liberalilor, au mentinut prevederea conform careia chiriasii ale caror contracte de vanzare-cumparare au fost desfiintate ulterior in instanta vor primi despagubiri la valoarea de piata.

Controversata lege a caselor nationalizate a fost trimisa inapoi in Parlament, spre reexaminare, de presedintele Traian Basescu, care a semnalat ca actul normativ contine o serie de prevederi neconstitutionale si reprezinta, in fapt, „o noua nationalizare”, pentru ca este facuta „dupa interesele unei clientele politice care a dobandit case in baza Legii 112”.

Comisia juridica a facut mici modificari asupra textului, insa, in esenta sa, legea ramane aproape neschimbata. Deputatii au pastrat cea mai importanta prevedere: proprietarii de drept nu-si mai pot recupera casele daca acestea au fost vandute in baza Legii 112.

Mai mult, chriasii care au cumparat casele la preturi derizorii si au pierdut in fata proprietarilor de drept vor primi sume actualizate la pretul pietei.

Deputatii PSD au adus amendamente in sprijinul chirasilor. Unul din amendamente stabileste ca persoanele evacuate din casele nationalizate vor avea prioritate la repartizarea de locuinte sociale de catre consiliile locale.

O a doua modificare in sprijinul chiriasilor pagubiti prevede ca banii platiti de acestia pentru achizitionarea imobilului (care a fost castigat de proprietar in instanta) se vor constitui in avans pentru cumpararea unei noi locuinte.

Ce spun deputatii juristi:

 • Florin Iordache (PSD), vicepresedinte Comsia juridica: „Am tinut cont de observatiile presedintelui si consideram ca, odata cu adoptarea de catre plen, saptamana viitoare, reparam o serie de inegalitati pe care le are Legea 10, astfel incat chirasii de buna credinta sa aiba prioritate la repartizarea de locuinte de catre consiilile locale”
 • Daniel Buda, deputat PD-L: „Sub masca ca au acceptat obiectiile formulate de presedinte, de fapt, nu au modificat nimic. S-a pastrat in continuare prevederea prin care fostii proprietari nu mai pot revendica casele in natura si s-a oprit orice actiune de revendicare pe temeiul dreptului comun”

Raportul pentru cererea de reexaminare a legii caselor nationalizate a trecut de comisia juridica cu votul deputatilor PSD, PC, PNL si merge la dezbatere in sedinta. Camera Deputatilor este forul decizional iar presedintele Traian Basescu este obligat sa promulge legea ”

SUNT INDIGNATĂ! Consider că foştilor proprietari li s-au mai luat o dată bunurile şi mult mai dur ca înainte.

Anunțuri
Published in: on Septembrie 24, 2008 at 12:09 pm  Comments (8)  

The URI to TrackBack this entry is: https://cameliacsiki.wordpress.com/2008/09/24/deposedati-inca-o-data-si-tot-abuziv/trackback/

RSS feed for comments on this post.

8 comentariiLasă un comentariu

 1. Stiu ca stazi nu o sa fiu la subiect dar o felicit din tot sufletul pe Crina pt ca a avut curajul de a fece public un caz de coruptie!Sa avem mai multe Crine de-a Domnul in Romania!

 2. Felicitari, Crinei. La cât mai multe dezvăluiri…

  Dar care Crina? Şi despre ce anchetă vorbeşti…Dă-ne mai multe informaţii…

 3. Crina Dunca, am aflat! Felicitări!

 4. Da mai nu am vrut sa-i dau numele din considerentul ca si asa a riscat mult da bine dar oricum inca o data pot sa-i dau un premiu simbolic si sa o feleicit inca o data!

 5. da, dar a fost şi la tv, e în ziare şi pe blogul ei, al Simonei Ionescu…

 6. Este vedeta noastra ce sa mai!

 7. chiar crezi ca e frumos sa iei un articol intreg al cuiva si sa-l publici pe blogul tau? sau ai contract cu hotnews sa preiei integral articolele lor? nici macar un link catre original n-ai pus.

  stii ce spun prevederile legii drepturilor de autor, nu?

 8. Draga,

  Atata vreme cat e citata sursa ( nume autor articol, numele publicatiei si site-ul ) nu am incalcat nici legal, nici moral nicio lege , draga margot sau cine esti… mai usor cu acuzatiile!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: