Uliţa “11 iunie” din centru Capitalei…

Strada „11 iunie” din buricul Capitalei pare o uliţă principală dintr-un sat uitat de lume.

Aflată în apropiere de Piaţa Unirii, strada e plină de case vechi, derăpănate, multe dintre ele adandonate şi de proprietari şi de autorităţi.

Strada a fost numita „11 iunie”, după ziua în care a izbucnit revoluţia din 1848 la Bucureşti, dar în afară de un asfalt pe care l-au turnat acum trei ani, autorităţile par să fi uitat de acest „sătuc” din centrul Bucureştiului.

http://www.tvr.ro/articol.php?id=46971&c=129

Reclame
Published in: on septembrie 24, 2008 at 5:42 pm  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://cameliacsiki.wordpress.com/2008/09/24/ulita-%e2%80%9c11-iunie%e2%80%9d-din-centru-capitalei/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLasă un comentariu

  1. Nimic din ceea ce definste Bucurestiul de alta data nu pare sa intereseze catusi de putin.In acest moment asistam la o degradare inceata dar sigura la tot ce inseama istoria „vie” a Bucurestiului interbelic.Drept urmare in epoca tehnici moderne putini mai sunt oamenii ca noi care iubim frumosul bunul gust si lucrurile care intradevar fac diferenta inte desuet si modern.In tarile membre ale Uniunii Europene vechiul oras se conserva si este un mijloc de pelerinaj atat pentru tursistii straini cat si pentu locutorii noilor orase care merg din nevoia de a depana anumite amintiri in cazul celor mai in varsta sau in a isi incarca batreiile. Era important ca in configuratia actula noul Bucuresti sa se construiasca astfel incat vechiul Bucuresti sa fie in interiorul noului oras asfel incat obicte arhitehtonice de mare insemnatate.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: