Invenţiile lui Da Vinci la Bucureşti. Ei, şi ce?

Leonardo Da Vinci s-ar simţi umilit dacă ar vedea cum este tratată expoziţia sa la Bucureşti, de unii dintre români.După ce s-a plimbat prin 60 de ţări, unde străinii au stat ore întregi la cozi pentru a putea să viziteze expoziţia cu cele mai importante dintre invenţiile lui Leonardo Da Vinci, aceasta a ajuns şi la Bucureşti.

Aici, timp de trei zile pe lună, împarte spaţiul cu tablourile unei case de licitaţii. Şi de parcă nu ar fi fost de ajuns, prin mijlocul expoziţiei mai trec nestingheriţi şi muncitori ai Teatrului de Operetă care cară… fiare şi cruci.

Clic aici să vedeţi reportajul: http://www.tvr.ro/articol.php?id=47763

http://www.tvr.ro/articol.php?id=47763&c=87

Eu am stat, anul trecut, trei ore în frig la o coadă imensă, în Bruxelles, să văd această expoziţie! Era într-o duminică şi era o coadă… dar a meritat. Expoziţia era pusă în valoare, sunt mult mai multe exponate decât cele aduse la Bucureşti. De aici lipsesc peste 15 maşinării, reproduceri la scară mai mare, care nici nu cred că ar fi avut loc pe holurile teatrului în care a fost înghesuită expoziţia, în Bucureşti. Toate exponatele erau puse în valoare de pânză albă şi de băi de lumini, existau anumite încăperi în care se proiectau filmuleţe scurte despre viaţa lui Da Vinci, despre opera, invenţiile sau cercetările lui din anatomie.

La noi nu găseşti nimic din toate astea, cel puţin nu acum. Organizatorii promit că în curând vor fi toate aceste condiţii şi la noi, că au deschis înainte de amenajări, …nu ştiu ce să cred…biletele se încasează însă de la început, iar cei care vin la casa de licitaţii şi muncitorii aceia care trec prin mijlocul expoziţiei …pot pune pe fugă şi aşa puţinii vizitatori.

Anunțuri
Published in: on Octombrie 5, 2008 at 11:14 am  Comments (3)  

The URI to TrackBack this entry is: https://cameliacsiki.wordpress.com/2008/10/05/inventiile-lui-da-vinci-la-bucuresti-ei-si-ce/trackback/

RSS feed for comments on this post.

3 comentariiLasă un comentariu

  1. Buna,

    Imi poti spune care e orarul de vizitare al expozitiei din Bucuresti? Nu l-am gasit pe site-ul TNO. Si daca se pot face fotografii (e o taxa de fotografie)?

    Multumesc

  2. Buna,

    Daca ascultai inregistrarea video iti spun ca e deschis in fiecare seara pana la ora 22.00. Nu stiu daca ai voie sa faci fotografii, in principiu cred ca da, si nu stiu daca se plateste taxa.

  3. Nu am boxe 🙂 Merci


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: