Din arhivele Securităţii maghiare: lecţia de supraveghere

 

Camere de fotografiat şi filmat sofisticate pentru anii ’60-’70 erau folosite de Securitatea maghiară pentru a-i urmări pe cei care se opuneau regimului comunist.

Supravegherea era atât de minuţioasă, încât persoanele urmărite nici nu îşi dădeau seama că sunt fotografiate.

TVR vă prezintă, în exclusivitate, unul dintrele filmele în care securiştii maghiari erau instruiţi să folosească aparatura de supraveghere.

 

Îmi cer scuze eu pentru regizorul Jurnalului, care deşi a fost anunţat de titraj nu a scos grafica aniversară a TVR3, care a acoperit traducerea din maghiară 🙂 Aşa este când munca în echipă şchioapătă !

Anunțuri
Published in: on Octombrie 10, 2008 at 8:33 pm  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://cameliacsiki.wordpress.com/2008/10/10/din-arhivele-securitatii-maghiare-lectia-de-supraveghere/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 comentariiLasă un comentariu

  1. pacat ca nu s-a putut citi titrajul…e ca si cum s-a ciuntit din stire, si e pacat. interesant insa subiectul.bun de dezvoltat, eventual de facut comparatii…ce-a fost, ce s-a schimbat, daca principiile au ramas aceleasi si doar orientarea e alta? in fine, pe cind astfel de filmulete autohtone??:-)daca altii au putut, de ce nu si la noi?

  2. Sigur s-au făcut filme şi la noi, dar la CNSAS nu s-a predat nimic. Şi nimeni nu le-a găsit până acum…în afară de „Jaful Secolului”, din 1959, care a fost făcut de Securitate cu Sahia. De fapt exista o gardă specială de jurnalişti-pofesionişti care lucrau şi pentru premier şi preşedintele de atunci… Am făcut un reportaj pe tema asta, de vreo 9 minute, acum câţiva ani la Antena 1. Lui Vlad Petreanu i-a plăcut mult subiectul! Din câte ştiu alt film realizat de Securitatea Română nu a ieşit până acum la iveală. Sper să nu mă înşel…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: