„ÎMPOTRIVA TUTUROR BARIERELOR „

Este un premiu pe care l-a luat unul dintre personajele campaniei pe care o pregătesc pentru săptămâna viitoare.  Dar eu l-aş oferi fiecăruia dintre cei pe care i-am cunoscut în ultimele două săptămâni şi a căror poveste o veţi afla în reportajele care încep de luni, în cadrul Jurnalului TVR 1, de la ora 19.00. Fiecare dintre ei este un exemplu de forţă de viaţă, sunt toţi excepţionali deşi fiecăruia îi lipseşte câte ceva. Mica lor lipsă au compensat-o cu sufletele lor pure şi pline de dragoste, cu onestitate, şi cu o forţă şi o tărie de viaţă greu de crezut… În fiecare zi,vom cunoaşte câte unul…Credeţi-mă sunt cei mai „adevăraţi” şi mai buni oameni pe care i-am cunoscut, iar printre ei sunt şi unii dintre cei mai inteligenţi…

Luni o să ne întâlnim cu Petra, povestea ei, deşi grozavă, nu este cea mai frumoasă şi nici cea mai senzaţională dintre poveştile pe care vi le voi împărtăşi, dar este cea mai sensibilă…Pentru delicateţea acestei copile şi pentru faptul că este cea mai tânără dintre personajele mele, am decis să încep campania „Împotriva tuturor bariereloor” cu ea.

Pentru sâmbătă, când nu voi fi aici… aş vrea să le urez novembriştilor „La mulţi ani!!”, dar mai ales multă sănătate…Vorbesc despre Florin Postolachi şi ceilalţi „băieţi” de la Asociaţia „15 Noiembrie 1987″… ( despre cum îmi amintesc ziua de 15 Noiembrie 1987 citiţi în postarea mea de anul trecut, din 15 Noiembrie, evident. 🙂 )

Îmi pare rău că iniţiativa legislativă a soţului meu de a-i ajuta nu s-a putut finaliza cu bine până acum.  Tot sper însă că vor fi ajutaţi…

Aici reportajul Alinei Grigore care vorbeşte despre protestul Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului faţă de recenta decizie a Parlamentului prin care drepturile obţinute de membrii Asociaţiei „15 noiembrie 1987” au fost anulate.

Luptătorii anticomunişti au primit, anul acesta, prin ordonanţă de Guvern, compensaţii, printre care şi o pensie viageră de 1700 de lei pe lună. Şi tot la 21 de ani de la revolta novembriştilor braşoveni, Parlamentul a respins legea.

http://www.tvr.ro/articol.php?id=49214&c=65

Preşedinţia cere acum legislativului reexaminarea actului, precum şi încadrarea membrilor asociaţiei ca „foşti deţinuţi politic”, nu ca revoluţionari.

Reclame
Published in: on noiembrie 13, 2008 at 10:31 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://cameliacsiki.wordpress.com/2008/11/13/impotriva-tuturor-barierelor/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: