Ticu Dumitrescu a plecat dintre noi…

ticu_dumitrescuPreşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România, Constantin (Ticu) Dumitrescu, a încetat din viaţă vineri dimineaţă. 
Fostul dizident suferea de cancer. În ultima lună, el a fost internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Trupul său neînsufleţit a fost depus vineri seara la sediul fostului Minister de Interne sau fostul Senat. In beciurile acelei cladiri  Ticu Dumitrescu a fost incarcerat timp de sase luni, iar dupa Revolutie a avut aici biroul de senator PNTCD, timp de opt ani.
aici reportajul:
http://www.tvr.ro/articol.php?id=52839&c=509

Ticu Dumitrescu s-a născut la 27 mai 1928, într-o  comuna din  judeţul Prahova. În perioada comunistă a fost deţinut politic, iar după 1989 a devenit preşedinte al Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România. În perioada post-decembristă a fost puternic implicat în viaţa politică din România. Senator creştin-democrat şi membru în Consiliul Naţional de Studiere a Arhivelor Securităţii (C.N.S.A.S.) Ticu Dumitrescu a fost iniţiatorul Legii Lustraţiei, proiect vehement contestat. Puţini ştiu că până şi în ultima clipă a vieţii sale încă mai primea telefoane de ameninţări de la cei care  au fost deconspiraţi de legea care îi poartă numele sau cei care se simţeau ameninţaţi de efectele ei.

Dumnezeu să-l odihnească!

Reclame
Published in: on decembrie 5, 2008 at 6:51 pm  Comments (3)  

The URI to TrackBack this entry is: https://cameliacsiki.wordpress.com/2008/12/05/ticu-dumitrescu-a-plecat-dintre-noi/trackback/

RSS feed for comments on this post.

3 comentariiLasă un comentariu

  1. Am avut cinstea sa il cunosc pe domnul Ticu Dumitrescu aici, la New York, apoi l-am intalnit acasa.Sunt una dintre sustinataorele si semnatarele one line a Legii lustratiei.I-am purtat respect,pe care il trec si dincolo de mormant.
    Cred ca a fost cel mai vertical om din politica romaneasca.

    Lia Lungu

  2. Valorile se duc. Ce ramane in urma lor? Asta-i o problema la fel de mare ca si tragedia disparitiei unor oameni de onoare. Pentru ca asta e marea problema in Romania – se duc valorile, se duc modelele de viata. In schimb, suntem dominati acum de trufie, prost gust, indolenta, prostie. Orice altceva, in afara de onoare, patriotism, profesional;ism, seriozitate. Ce vremuri traim!

  3. Un lider autentic anticomunist!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: