Povestea lui Liviu Cornel Babeș

DUMINICĂ, la TVR1, împreună cu Claudiu Loghin vă spunem pe larg povestea lui Liviu Cornel Babeș, brașoveanul care și-a dat foc, în 2 Martie 1989, în semn de protest față de regimul lui Ceaușescu.

liviu cornel babes 2

Liviu_Cornel_Babes
Scoțianul care a sărit să stingă flăcările, sperând să-l salveze pe Babes, a revenit în România, după 25 de ani de la evenimentul care i-a marcat viața. Ce mi-a povestit astăzi vedeți mai jos în reportajul pe care l-am difuzat deja astăzi la Telejurnal:

http://stiri.tvr.ro/la-comemorarea-eroului-anticomunist-liviu-babes-va-veni-si-scotianul-care-a-incercat-sa-l-salveze_41027_video.html#view

„Mi-a rămas în memorie multă vreme. Nu poţi să uiţi aşa ceva. Mi-a schimbat viaţa”, a spus Douglas Wallace despre momentul din 2 martie 1989.

Pe atunci, scoţianul avea 24 de ani şi venise într-o vacanţă la schi, în Poiana Braşov, în perioada României comuniste, unde avea să trăiască povestea vieţii sale.

„Pe pârtia de schi, un domn a ieşit din pădure. Îşi dăduse foc. Am auzit un ţipăt şi am alergat spre el. Mulţimea l-a auzit cum strigă. Era încă în viaţă. Nu-l cunoşteam, dar era sigur un act sinucigaş. Ardea şi toţi am auzit cum strigă. L-am stins. L-a luat salvarea şi, după aceea, nu ştiu ce s-a întâmplat. Am văzut biletul ( N.R. în care-și exprima protestul) pe copac şi-apoi am fost chemat de Securitate, care duminică m-a trimis acasă. Imediat cum am ajuns în Anglia, m-am dus să informez ziarele”, a povestit Douglas Wallace.

Astfel, gestul braşoveanului a fost făcut cunoscut în întreaga lume. TVR a descoperit anul trecut că turistul scoţian trăieşte în Canada. După declaraţia lui difuzată anul trecut, în exclusivitate, la Telejurnal, fondatorii Mişcării 15 Noiembrie 1987 l-au invitat la comemorarea lui Liviu Cornel Babeş.

http://stiri.tvr.ro/marturii-in-exclusivitate-un-turist-scotian-a-incercat-sa-l-salveze-pe-liviu-cornel-babes_27745_video.html#view

Mircea Sevaciuc – fondatorul Mișcării 15 Noiembrie 1987

„Este ultima persoană care l-a văzut în viaţă pe Babeş. Noi avem o datorie pentru el că a încercat să-l salveze. L-am chemat la Braşov să-i mulţumim că din România s-a dus în Scoţia şi a declarat că a fost un protest împotriva lui Ceauşescu, împotriva comunismului”, a precizat Mircea Sevaciuc, fondatorul Mişcării 15 Noiembrie 1987.

Duminică, scoţianul o va cunoaşte şi pe soţia lui Liviu Cornel Babeş, în Poiana Braşov, acolo unde eroul brașovean va fi comemorat. Și tot duminică, vă așteptăm la TVR1, să aflați pe larg povestea lui Liviu Cornel Babes.

Reclame

The URI to TrackBack this entry is: https://cameliacsiki.wordpress.com/2014/02/27/povestea-lui-liviu-cornel-babes/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: