Ora Regelui – 3 MAI 2014

Urmați acest link pentru a revedea emisiunea „ORA REGELUI”, difuzată de TVR1. 

http://www.tvrplus.ro/editie-ora-regelui-216674

Sâmbătă, 3 mai 2014, Televiziunea națională a prezentat a nouăzeci și una ediție a emisiunii “Ora Regelui”. TVR 1, ora 13. Prezentator, Camelia Csiki. Producător, Lidia Voicu. Realizator, Ruxandra Țuchel.

Sumarul: 

1. Principele Nicolae a reprezentat Casa Regală a României la Gala UNITER. Alteța Sa Regală a continuat astfel tradiția, începută în anul 1993, de Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta, de a încuraja dramaturgia românească.

2. A fost instructor de rafting în Africa, voluntar în Kenya şi Madagascar, este pasionat de maşini şi de sporturi extreme. Principele Nicolae, nepotul Regelui Mihai, este protagonistul celei mai noi apariții editoriale regale: “Drumul spre casă”, o carte care ne ajută să descoperim cine este cel mai tânăr principe al Romaniei. Nepotul Regelui Mihai i-a povestit autorului, istoricului Filip – Lucian Iorga, cum a descoperit România, din 1992 până astăzi.

3. Emisiunea este găzduită de Sala Tezaur a Muzeului Național de Istorie a României, unde sunt păstrate coroanele regilor României alături de comorile arheologice descoperite în pământ românesc. Despre cum au schimbat România suveranii noștri nu am încetat să vă spunem la fiecare dintre edițiile emisiunii. Astazi, o nouă poveste a Parcului Carol, inaugurat în anul 1906, la împlinirea a 40 de ani de domnie a Regelui Carol I.

4. Frumusețea și simplitatea bijuteriilor Casei Regale a României expuse la Muzeul Național de Istorie vorbesc despre bunul gust al reginelor României. Adevaratele bijuterii pe care Familia Regală a României le-a lăsat până astăzi însă sunt ctitoriile regale. Astăzi, cu ajutorul ASR Principelui Radu vom afla povestea Bisericii Cărămidarii de Jos.

Reclame
Published in: on mai 4, 2014 at 9:17 am  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://cameliacsiki.wordpress.com/2014/05/04/ora-regelui-3-mai-2014/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: